Møt et medlem: Emile the Duke

Bli bedre kjent med NOPAs nye medlem, Emile Aasen.

Vi ser med glede at NOPA vokser som forening, og akkurat nå er vi 1087 medlemmer. På NOPAs styremøter, som er omtrent en gang i måneden, tar vi opp nye medlemmer. Fremover skal du bli bedre kjent med dem.

Først ut er Emile Aasen, også kjent som Emile the Duke!

Emile the Duke Foto Jan Tore Eriksen
Emile the Duke. Foto: Jan Tore Eriksen

Kan du fortelle litt om musikken/tekstene du lager? 

Det blir egentlig vanskeligere og vanskeligere for meg å forklare eller fortelle om hverken musikken eller tekstene mine da jeg føler at det bare er en forlengelse av meg som person. Det lager seg selv på en måte uten at jeg trenger å tenke så mye på det, men jeg har jo litt forskjellige utløp i form av at jeg har Emile the Duke og Rapman på engelsk og Aasen på norsk. Også heter jeg bare Emile the Duke som artist, noe som er litt rart men sånn er det.

 

Kan du fortelle om et album du elsker, og hvorfor?
Det er så mange album jeg elsker men det er vel å telle på to hender hvor mange som har fulgt meg gjennom mange år. Et av dem er Bill Evans – From Left To Right, som er et helt aldeles nydelig album jeg fant tilbake når jeg var nitten eller noe. Ironisk nok et album helt uten tekst, men med rike harmonier og vakre melodier. Jeg kunne skrevet en liten bok om det albumet men får prøve å holde det kort. Bill Evans på piano og stryke orkester dirigert av Michel Legrand. Jeg har brukt det albumet både som medisin for meg selv i stressende perioder og for barn som trenger litt ro og fokus, og det fungerer bra til det.

 

Holder du på med et gøy prosjekt for tiden?
Jeg holder på med flere prosjekter nå, og det er jo alltid gøy det. Jeg gikk faktisk og tenkte på det i stad på vei hjem fra studio. Det at det er så utrolig gøy å starte et prosjekt. Som å være i en leke butikk og velge ut hvilke instrumenter man skal bruke og finne ut hvordan stil man vil ha på det osv, hva man ønsker å uttrykke med det. Og så når man kommer litt inn i prosjektet så er det som alt blir mørkt. Som om jeg er inne i en håpløs tunnel og ikke ser lyset i enden. Også kaver jeg rundt der inne og sliter meg ut helt til jeg plutselig ser at det blir et bærekraftig produkt. Og da er det plutselig gøy igjen. Selve prosjektene vil jeg ikke si så mye om annet enn at jeg vel kan røpe at det blir jul i år også.
Du kan lytte til Emiles musikk her: Spotify. Tidal.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen