Låtskriverprat med Ella Marie Hætta Isaksen - NOPA
  • EN
  • Kalender 23

Låtskriverprat med Ella Marie Hætta Isaksen

En samtale om musikk og politisk aktivisme. Moderert av Monica Ifejilika.
Ella Marie nett
Foto: Sara Angelica Spilling

NOPA og «Bare Spell» er stolte av å samarbeide om denne spennende låtskriverpraten.

Tema for samtalen er hvordan skrive musikk og formidle politisk budskap og aktivisme, med utgangspunkt i samisk kulturarv og identitet. Vi skal få innblikk i bakgrunnen for motivasjon, arbeidsmetoder og gjennomføring. Samtalen åpner opp for spørsmål fra salen. Samtalen blir moderert av Monica Ifejilika.

Dato: Onsdag 12. oktober 2022
Tid: kl. 17:00 – 19:00
Sted: Norges Musikk Høgskole, Slemdalsveien 11, Oslo

Arrangementet er gratis og det blir lett servering og åpent for alle studenter, NOPA-medlemmer og tilknyttet.

Ella Marie Hætta Isaksen

Ella Marie Hætta Isaksen (24) er en samisk artist, låtskriver, aktivist og skuespiller fra Tana i Finnmark. Siden 2017 har hun frontet og levd av bandprosjektet ISÁK, et band som kombinerer et elektronisk pop-sound med elementer av joik og tradisjonelle samiske uttrykk. Bandet har gitt ut to album, og i tekstene har Isaksen hele tiden vekslet mellom engelsk og nordsamisk. I 2018 vant Isaksen NRKs Stjernekamp, og det ble også det store gjennombruddet for bandet. Da ISÁK i 2019 ble nominert til P3 Gull, var det første (og foreløpig siste) gang samisk musikk ble nominert til en pris i P3 Gull. Med sin musikk har bandet skapt en ny sjanger innen samisk musikk, og styrket samisk popmusikks posisjon i norsk musikkbransje. Budskapene i musikken har også en tydelig tilknytning til Isaksens aktivisme. Både miljøengasjementet til Isaksen, og kampen for samiske retninger er fremtredende i ISÁKs musikk.

Isaksen har skrevet boken “Derfor må du vite at jeg er same”, om sitt eget liv i konteksten av samisk historie. Boken ble utgitt i 2021 til strålende mottakelse. I tillegg er Isaksen programleder for den samiske podkasten “Gozuid Alde” for NRK. I 2023 debuterer Isaksen også som skuespiller, i hovedrollen som Ester i spillefilmen “La Elva Leve”.

Monica Ifejilika

Monica Ifejilika er en norsk-nigeriansk sanger, låtskriver og komponist, kanskje best kjent som del av Queendom. Kunstnerkollektivet har preget norsk kunst- og kulturliv gjennom to tiår, med afropeisk musikalitet og politisk brodd på både album og scene. Som komponist og tekstforfatter har hun skrevet musikk til dans og musikkteater. Senest til Tabanka Dance Ensembles «Jazz Ain’t Nothin’ but Soul».

Foto: Bjørn Molstad