• EN
  • Kalender 15

Låtskrivercamper: Disse kan du søke på

Skriv for det asiatiske markedet eller samarbeid med nordiske komponister.

Låtskriving

En låtskrivercamp gir deg mulighet til å samarbeide med andre komponister og tekstforfattere – ofte både norske og utenlandske. Vil du skrive for det asiatiske markedet? Eller samarbeide med islandske komponister på Bornholm?

Vi har samlet låtskrivercamper over hele landet hvor det er mulighet for å søke om plass. Kontakten må tas direkte med campene. Tips oss gjerne dersom du kjenner til camper som bør inn på listen.

NOPA har vært bidragsyter til flere av låtskrivercampene gjennom vår prosjektstøtteordning – hvor vi støtter prosjekter som kommer populærmusikken til gode.

Nordisk sangskriveruke på Bornholm

En låtskrivercamp som kombinerer de nordiske språkene. Deltagerne kommer fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Grønland, Færøyene og Island, og campen holdes i Svaneke på Bornholm. Teksten står i høysetet på campen, og det skrives på nordisk gjennom hele uken. NOPA utlyser to plasser på låtskrivercampen, hvor vi dekker deltageravgiften. Søk om plass her.

Når: 2. juni–8. juni

Søknadsfrist: 23. april

BERGEN SONGS

I april arrangerer Brak ‘Bergen Songs’ for fjerde gang. Fra onsdag 24. april til fredag 26. april fylles Bergen Kjøtt av 40 norske og internasjonale låtskrivere, produsenter og artister.

Når: 24.–26. april

Søknadsfrist: 15. mars

SØK HER

Song Farm – Saltögården på Saltö

NOPA har i flere år vært bidragsyter til låtskrivercampen Song Farm, som samler nordiske og internasjonale låtskrivere. Fokuset ligger i sjangerne urban, R&B, pop og EDM, og deltagerne konsentrerer seg rundt spesifikke innspillingsprosjekter. Under Song Farm deltar 30 profesjonelle låtskrivere innenfor populærmusikk og ti artister. I år feirer Song Farm 10 år, og i forbindelse med dette utlyser de to plasser til unge låtskrivertalenter som ønsker å delta på campen. Vinnerne får kostnadene sine dekket.

Når: 2.–6. juni

SØK HER

SONG:EXPO – TRONDHEIM

I fjor samlet 100 låtskrivere, produsenter, A&Rs, publishere og artister seg under Trondheim Song:Expo. Campen er blitt en av verdens største låtskrivercamper, og en sentral møteplass for låtskrivere fra hele verden. På ni år har de kunnet skilte med mer enn 50 cuts og to førsteplasser på US Billboard World Album Charts. Som regel jobber komponistene/tekstforfatterne med konkrete oppdrag fra ulike plateselskap i tankene, i rullerende grupper. Nå arrangeres Song:Expo for niende året på rad – søk om deltagelse under.

Når: 3.–10. juli

SØK HER

Foto: Jørgen Jensås

Asker Music Expo 2019

Asker Music Expo (AME) er en musikk-konferanse der morgendagens artister, produsenter og låtskrivere får møte, lære av, og bli kjent med låtskrivere, produsenter, publishere og managere fra Los Angeles, Nashville og Norge. Disney, Warner, Prescription Song og USA Mediarights er noen av de som kommer for å bidra på årets camp.

Når: 3.–6. oktober

Les mer her. Søk ved å sende mail til post@askermusicexpo.no og legge ved demo/tekster og en kort oppsummering av hva man har vært med på.

OUT OF THE WOODS – rena

Out of the Woods er en serie med låtskrivercamper fortrinnsvis på Rena (Hedmark). Hver camp har ulikt fokus sjangermessig og krav om nivå.

Når: 2.–5. mai
Out of the Woods Extended Weekend, for etablerte låtskrivere. 
Fokus på Urban/pop. Går over tre dager. 
Når: 21–23. juni
Out of the Woods Weekend:
Et to-dagers-arrangement for aspirerende låtskrivere. Her kan alle søke om å bli vurdert for deltakelse. Fokus på norsk pop. Deltakere under 26 år vil bli prioritert.
1.–4. august
Out of the Woods Eurovision UK
Her er målet å skrive britenes neste Melodi Grand Prix-bidrag. Her kan alle søke om deltagelse. BBCs Eurovison-prosjektleder er tilstede under hele campen og gir løpende vurderinger av låtene.
31. august–4. september
Out of the Woods MGP. Etter den åpne innsendingen holder vi camp i samarbeid med NRK der vi skal «fylle inn hullene» på hva som mangler i bredden på Melodi Grand Prix. 
8. september
Out of the Woods Pro

Et tredagers arrangement for signerte låtskrivere. Påmelding kun via label/management/forlag.

4. oktober
Out of the Woods Country: 2 dager med countrymusikk og viser. Alle kan søke om deltagelse.
Artistcase kommer. 

11. oktober
Out of the Woods Weekend:
Et to dagers-arrangement for aspirerende låtskrivere.
Her kan alle søke om å bli vurdert for deltakelse. Fokus på norsk pop. Deltakere under 26 år vil bli prioritert.TBA:
Out of the Woods UK:
Et arrangement for signerte låtskrivere, produsenter og artister, som finner sted i Storbritannia.
Påmelding skjer via management/label.
 
TBA II:
Out of the Woods C-pop.
Syv dagers camp som fokuserer på å skrive til det kinesiske markedet. I samarbeid med kinesisk forlag som er tilstede under hele campen.