KUUK FIKK NOPA-STIPEND PÅ BY:LARM - NOPA
  • EN
  • Kalender 11

KUUK FIKK NOPA-STIPEND PÅ BY:LARM

Mira Berggrav Refsum, Ragna Solbergnes og Bjørnar Karlsen i bandet KUUK ble tildelt NOPA-stipend på kr. 20 000 da de gikk på scenen i WIMP-teltet på Youngstorget i Oslo lørdag 7. mars.
bilde
KUUK mottar NOPA stipendet 2015. Foto: Silje Kulien

Det var Jon-Willy Rydningen fra NOPAs styre som sammen med Ida Maria Børli Sivertsen og Torgny Amdam fra juryen overrakte stipendet.

Torgny og Ida Maria deler ut stipend til KUUK. Foto: Silje Kulien
Torgny og Ida Maria deler ut stipend til KUUK. Foto: Silje Kulien

Juryen, som har bestått av Knut Schreiner (Turbonegro, Mirror Lakes), Ida Maria, Torgny Amdam (Torgny, ex-Amulet) og en av stipendvinnerne fra 2014: Ellen Andrea Wang sier:

«Låtene til KUUK presser frem følgende spørsmål: Er musikken et mål i seg selv, eller er den først og fremst et middel på veien mot noe annet eller mer? Med sine låter sirkler nemlig KUUK inn en attitude eller erfaring langt forbi musikken: Det dreier seg ofte om en aggressivt handlekraftig kvinnelig seksualitet. KUUK sine låter igangsatte intense diskusjoner i juryen rundt hva som er kvalitet i musikk. Det var riktignok enighet om at KUUK på et vis revitaliserer pønk-begrepet med sitt usensurerte språk og ukonvensjonelle jentevitalitet. Tekstene er som begjærstunge spyttklyser – vi får dem rett i trynet. Og KUUKs samtidsaktuelle beats går rett i kroppen, slik gitariffene til Ramones og Sex Pistols også gikk rett i kroppen – i sin tid.

Mira Berggrav Refsum, Ragna Solbergnes og Bjørnar Karlsen representerer en type låtskriving lytteren ikke klarer å stille seg likegyldig til. Folk hater KUUK. Folk elsker KUUK. Juryen gratulerer KUUK med NOPA-stipendet 2015!»

KUUK. Foto: Silje Kulien
KUUK. Foto: Silje Kulien

NOPA stipendet 2015.
Stipendene har gått til unge låtskrivere som foreløpig ikke er NOPA-medlemmer.
Det ble delt ut tre stipender á kr. 20.000,- i løpet av årets By:Larm.  RYTMEKLUBBEN stipend og SILJA SOL fikk stipender i tillegg til KUUK.

Juryens mandat
Stipendene skal gå til de som kommer til å prege norsk musikkliv fremover fordi de lager god tekst og musikk.
Stipendene skal tildeles på bakgrunn av kompositoriske kvaliteter uavhengig av sjanger, hvor tekst også er en viktig del av komposisjonen.
Juryen står fritt til å velge om de vil vektlegge tekst, musikk eller begge deler.