Kjemper for åndsverkloven

NOPA står sammen med flere organisasjoner og kjemper for en rettferdig åndsverklov.

Åndsverkloven er til behandling i Stortinget og en ny versjon av loven skal vedtas denne våren. I fjor ble behandlingen utsatt, som en konsekvens av massive protester fra kunstnerne, blant annet gjennom vår kampanje #utenmusikk.

Nå står NOPA igjen sammen med flere organisasjoner for å kjempe for at kunstnernes stemmer skal bli hørt.

– Åndsverkloven er grunnlaget for vårt levebrød. Den sørger for beskyttelse og råderett over det vi skaper og den hindrer urettferdige kontrakter, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

8. mai leverer politikerne sitt endelige forslag til den nye åndsverkloven. Vi vil hjelpe familie- og kulturkomitéen å forstå hvor viktig det er med en rettferdig åndsverklov. Derfor har norske kunstnere gått sammen for å gi ut en spesialutgave av åndsverkloven, hvor kunstnerne selv bidratt med tanker, ønsker og krav knyttet til den avgjørende loven.

Over 50 kunstnere har bidratt med fotnoter til boken, blant annet Marit Larsen, Odd Nordstoga, Kari Bremnes og Sondre Lerche.

Les mer på åndsverkloven2018.no.

Her kan du forhåndsbestille boken, både elektronisk (gratis) og i papirutgave. Hjelp oss å spre budskapet, og del gjerne nettsiden i sosiale medier.

Fest eller protest for åndsverkloven

Samme dag som familie- og kulturkomiteen leverer sitt endelige forslag til loven møtes vi på Kunstnernes Hus. Det blir underholdning, det blir fest og hvis politikerne ikke har hørt på oss, så blir det protest! Vi håper dere blir med oss på å feire eller protestere mot det endelige forslaget til ny åndsverklov.

Se arrangement her.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen