Kan kunstig intelligens brukes i låtskriverprosessen? - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

Kan kunstig intelligens brukes i låtskriverprosessen?

På dette arrangementet får du vite mer om hvordan K.I kan brukes for å lage musikk per i dag.
Nopa-no bilde 2

På scenen møter du forskere, musikere og låtskrivere som vil fortelle om de konkrete bruksområdene kunstig intelligens har i skapelsen av musikk. Kanskje vi får oppleve noen eksempler også?

NOPA legger stor vekt på at opphavspersoner skal få sin rettmessige andel av inntektene når teknologiselskaper benytter kunstnernes verk for å trene K.I-modeller. Du vil derfor få en oppdatering om hvordan NOPA aktivt arbeider politisk både nasjonalt og internasjonalt med disse problemstillingene.

Tid: 14. November 2023 12:00-15:30
Sted: Pokalen, Oslo

Husk NOPAs høstfest på Vulkan scene (etasjen over) kl. 18:30!

Program 

12:00 – 12:30 Registrering og lunsj
12:30 – 12:35 Velkommen ved styreleder Ole Henrik Antonsen, NOPA
12:35 – 13:50 Hva kan AI gjøre for musikken i dag, og hvordan ser det ut i fremtiden? Erfaringer, eksempler og muligheter.
13:50 – 14:15  Pause
14:15 – 15:00  “Will AI write tomorrow’s song lyrics?”
15:00 – 15:30  “Hva er de etiske og opphavsrettslige problemstillingene relatert til bruk av KI i musikk?». Kunstnerorganisasjonene mener at opphavere skal få sin del av inntektene når teknologiselskapene har brukt kunstneres verk til å trene modeller for kunstig intelligens. Hvordan skal vi få det til?
15:30 Slutt

 

Paneldeltagere

Torgny Amdam, nestleder i NOPA og debattens ordstyrer
Amdam har bakgrunn som vokalist i hardcoreband, særlig som frontfigur i Amulet som hadde en 15-årig fartstid i inn- og utland. Siden 2010 har Amdam operert som soloartist under navnet Torgny i et elektronisk og vokalbasert landskap, og har utgitt flere album, EP’er og prisvinnende videoer. Amdam jobber også som film- og teaterkomponist, og har blant annet skrevet for filmer og som Thelma og Oslo, 31. august, samt teaterstykker som Tvillingenes Dagbok og Kunst. I tillegg er han programleder i TONO-podcasten «Lage Musikk». Amdam er utdannet medieviter fra Universitet i Oslo hvor han skrev om IKEA-katalogen og ideologi.

Ole Henrik Antonsen, Styreleder i NOPA
Ole Henrik har i mange år hatt sitt virke i produksjonsmiljøene NewClear Sound og Waterfall, hvor han har jobbet med en rekke artister og opphavere i inn- og utland. For eksempel Shayne Ward, Mel C, Jan Werner, Lauren Christy, Jamie Scott og Gary Louris. Har også laget vignetter for TV og er redaktør i Musikkpraksis. Styreerfaring fra Phonofile og Platearbeiderforeningen. Delegat til ECSA, vara til TONOs fordelingsutvalg og leder av NOPAs næringsutvalg.

Peter Baden, musiker og komponist
Peter Baden har siden 1999 jobbet som komponist, arrangør, musiker og musikkprodusent med en rekke forskjellige formater, ensembler, grupper, artister på profesjonelt nivå i Norge og utlandet. Han har hatt det musikalske ansvaret og vært komponist for en rekke produksjoner på blant annet Nationaltheatret, Det Norske teatret og Nasjonalballetten.

Bernt Isak Wærstad, Interdisiplinær kunstner, musiker og produsent. Lektor og underviser ved NTNU, UiO og NMH
Bernt Isak Wærstad (1984) er interdisiplininær kunstner, musiker og produsent med base i Oslo. Wærstads sjanger- og mediumskiftende kunstnerisk uttrykk bringer ham ofte i de eksperimentelle ytterkantene av scenekunstens ulike former. Hans interdisiplinære uttrykk gjør at han ofte har flere roller i prosjektene han er involvert i. Han har en master i Musikkteknologi fra NTNU og har hatt undervisning i musikkteknologi ved NTNU, NMH og UiO siden 2011. I 2018 ble han tildelt Statens kunstnerstipend for yngre kunstnere. 

Astrid Storrusten, Generalsekretær i Dramatikerforbundet
Astrid Hamran Storrusten er generalsekretær i Dramatikerforbundet, og er utdannet jurist. I 2019 skrev hun masteroppgave om opphavsrett og algoritmer, og har siden dette holdt flere foredrag om de opphavsrettslige problemstillingene knyttet til kunstig intelligens. Storrusten jobber også som manusforfatter og regissør for barne- og ungdomsteater, og er utdannet musikalartist.

Dr. Maya Ackerman, Generative AI pioneer, tech innovator and professor
The real value of AI in music isn’t press-of-a-button creation, but the opportunity to profoundly support the creative process of songwriters and artists. How can AI assist in the songwriting process? We’ll discuss foundational principles of human-machine collaboration, illustrating them through a live demo.

Lars Monstad, KI-forsker ved UiO
Lars Løberg Monstad jobber med forskning på kunstig intelligens ved Universitetet i Oslo. Han har utviklet en KI som kan transkribere hardingfelespill og er engasjert i digitalisering av folkemusikk gjennom “Mirage”-prosjektet ved UiO. Videre har han bred erfaring som musikklærer og har publisert forskningsartikler om AI og musikk.