Solidaritetsmarkering for våre kolleger i Iran - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

Solidaritetsmarkering for våre kolleger i Iran

Kunst- og kulturarbeidere i Iran kan ikke utøve sine yrker som følge av den svært begrensede ytringsfriheten.
Freedom_In_Iran_26-1024×576
  • til

NOPA er en av 26 organisasjoner som er med i fakkeltog til støtte for våre iranske kolleger. Under det brutale regimet kan de ikke utøve sine yrker som følge av den svært begrensede ytringsfriheten. Vi inviterer herved alle som ønsker det til å være med i en stille solidaritetsmarkering foran den Iranske ambassaden.

Vi inviterer herved alle i kulturbransjen til å delta på en solidaritetsmarkering foran den iranske ambassaden i Oslo, til støtte for våre kolleger i Iran. Under det brutale regimet kan de ikke utøve sine yrker som følge av den svært begrensede ytringsfriheten.

Oppmøte: Olaf Bulls plass (Skillebekkparken, v/trikken).   

Vi går sammen til Irans ambassade. Fakkeltoget og markeringen vil foregå i stillhet, med et stopp foran ambassaden i ca 5 min. Varighet: ca 30 min.  

PRAKTISK INFORMASJON:

  • Hovedbanner: Freedom of Expression in Iran. Alle forbund er velkomne til å lage egne plakater, gjerne på engelsk.
  • Ta gjerne bilder og del på sosiale medier. Send gjerne bilder og info til søsterorganisasjoner i andre land – ingenting er bedre enn om dette går viralt. Da ser regimet at vi ser dem, og det iranske folket at vi støtter dem. Det er viktig. Dessuten vil kanskje organisasjoner i flere land gjøre det samme?
  • 100 fakler vil bli utdelt når toget starter. De slukkes i bøtter og samles inn etter markeringen.

FØLGENDE ORGANISASJONER DELTAR:

Creo, Dramatikerforbundet, Norsk PEN, Den norske Forfatterforening, Forfatterforbundet, Norske Filmregissører, Forbundet Frie Fotografer, Fotogalleriet, Freemuse, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk teater- og orkesterforening, Norske Billedkunstnere, NOPA, Norske Dansekunstnere, Norsk Operasangerforbund, Norske Kunsthåndverkere, Norsk Oversetterforening, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk Komponistforening, GramArt, NAViO, Safemuse, Tegnerforbundet, Norsk Filmforbund, Virke Produsentforeningen og Grafill.