Sangteksten – fra dikt til musikkvideo - NOPA
  • EN
  • Kalender 23

Sangteksten – fra dikt til musikkvideo

NOPA er stolte av å kunne presentere: Sangteksten - fra dikt til musikkvideo
Fb_banner_2
  • til
En sangpoet, en komponist og en videokunstner filmes på verkstedet der de forklarer veien fra dikt via sang til ferdig musikkvideo – alt presentert som en interaktiv livestream-session og konsert.
“Sangteksten – fra dikt til musikkvideo” tar utgangspunkt i arbeidet Håvard Rem, Simen Rem og Marthe Vannebo gjør med diktboka «Almanakk» i tre verksteder: skriveverkstedet til Håvard Rem der tekstene i boka blir til, lydverkstedet til Simen Rem der melodier, lydlegging og innspilling blir til, og bildeverkstedet til Marte Vannebo der videoene blir til.
I denne livestream-session vil vi vise i praksis hvordan et dikt på et ark blir en musikkvideo på YouTube.
Hensikten er å vise i praksis at veien fra noen kråketær på papiret til en musikkvideo kanskje ikke er så lang som man tror.
Denne livestreamen kan passe til alle som driver med musikk- og sangtekstformidling. Spesielt alle som skriver dikt og sangpoesi ment for fremføring. Det kan også være relevant for de som underviser i musikk- og lyrikkformidling.
Livestreamen blir sendt på NOPAs FB-side og event. Det er mulighet for å sende inn spørsmål underveis da dette vil være en interaktiv session.