Musikkforum: Gitaren i studio, på scenen og som låtskriververktøy - NOPA
  • EN
  • Kalender 05

Musikkforum: Gitaren i studio, på scenen og som låtskriververktøy

Tre unike gitarister i samtale om gitaren som venn, uvenn, kulturelt ikon og verktøy.
  • til

Kulturhuset i Oslo, 20:00

Gitaren har siden 50-tallet hatt en betydelig rolle som kompositorisk verktøy og popkulturelt ikon innenfor en rekke sjangere. Hvorfor fortsetter den å være relevant uavhengig av teknologisk og lydlig utvikling? Hvilke gitarinspirasjoner finnes i panelet og hvorfor? Og hvor stort er egentlig potensialet i en gitar?

Velkommen til lytting, prating og ny innsikt i tre markante norske artister og komponisters perspektiv på gitaren. Ordstyrer: Torgny Amdam.

Ronni Le Tekrø er gitarist, låtskriver og produsent. Han er mest kjent som gitarist i bandet TNT og har siden 80-tallet vært en av verdens mest innflytelsesrike heavy metal gitarister. Han har samarbeidet med en lang rekke andre musikere, blant annet Terje Rypdal.

Hedvig Mollestad Thomassen er låtskriver og gitarist. Hun er utdannet jazzgitarist ved Norges Musikkhøyskole og spiller i en rekke rock- og jazzband, blant annet Hedvig Mollestad Trio som har utgitt fire kritikerroste album.

Øystein Greni er låtskriver, gitarist og vokalist. Han er kjent som frontfigur i Bigbang har en rekke kritikerroste og prisvinnende album på samvittigheten. Greni er også i gang med sin debutplate som soloartist.

GRATIS INNGANG!