Humor og musikk - NOPA
  • EN
  • Kalender 10

Humor og musikk

NOPA har gleden av å presentere det interaktive digitale arrangementet "Humor og musikk" med moderator Espen Beranek Holm, Egil Hegerberg og Ingrid Bjørnov.
Humor og musikk
  • til

Arrangementet ser du live på Facebook! Gå til denne lenken!

I dette arrangementet vil du få innblikk i hvordan disse tre humoristene bruker verktøyene humor og musikk i kombinasjon med hverandre. For går det an å lage god musikk som er morsomt? Hvordan jobber de frem gode tekster som også er morsomme? Hvordan havnet disse musikalske humoristene mellom to stoler – humor og musikk?

Program:

  • 10 min – Introduksjon av foredragets tema og humoristene ved moderator Espen Beranek Holm
  • 10 min – Presentasjon av case ved Ingrid Bjørnov
  • 10 min – Presentasjon av case ved Egil Hegerberg
  • 30 min – Q&A

Det vil være mulig å sende inn spørsmål både i forkant og under arrangementet, enten direkte i arrangementet eller i feeden. Vi skal gjøre så godt vi kan å besvare alle relevante spørsmål som ikke har blitt besvart i foredragene.

————————————————————–

 

Espen Beranek Holm, moderator

Espen debuterte i 1981 med singelen “Dra te´Hælvete” med Balls´n Calls. Han har siden den gang gitt ut 7 studioalbum og 2 EP’er. Espen har skrevet musikk til mer enn 350 av Morten Lorentzens tekster i “Hallo i uken” på NRK P2. Dessuten har Espen skrevet musikk og tekst til en rekke revyer og humoforestillinger med blant annet Are Kalvø, Rune Andersen, Marit Voldsæter og mange flere.

 

Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov har levd flere musikalske liv. Hun har underholdt Norge siden 1980, først som halvparten av Dollie; den prisbelønte popduoen fra åttitallet som dro til London med musikalen Which Witch. Senere som komponist, kapellmester og arrangør for teater og TV, før hun debuterte som soloartist rundt tusenårsskiftet.

I 2017, fire soloshow og seks komipriser senere, kom Bjørnovs femte: showet Steinway to Heaven. Samme år ga hun ut sitt tredje album, Jugekors & sørgerender.

Ingrid spiller klassisk musikk baklengs, hun gurgler O mio babbino caro i originaltoneart, og hun påstår at Benny Andersson og Edvard Grieg er én og samme person.

Hun samarbeider jevnlig med Øystein Sunde og Kari Slaatsveen, og er også fast innslag i Herreavdelingen med Finn Bjelke og Yan Friis på NRK P1.

Ingrid Bjørnov er dreven kåsør, tidvis forfatter og en fremragende konferansier. Men aller

mest oppviser hun en enorm musikalitet som alltid tar publikum med storm.

 

Egil Hegerberg

Egil Hegerberg er en slags komiker, artist og låtskriver med bakgrunn fra band som Gartnerlosjen, Bare Egil Band, Hurra Torpedo og Black Debbath. Han er også tidvis å se på fjernsyn i programmer som Kongen befaler, Brille, Nytt på nytt og Dagsrevyen. Mest kjent er han kanskje for sin skjeggvekst, men han har også mange andre negative sider som til nå ikke har kommet så tydelig fram i offentligheten.