GRITT // Filmmusikk-spesial: samtale med lyddesigner Erik Ljunggren - NOPA
  • EN
  • Kalender 23

GRITT // Filmmusikk-spesial: samtale med lyddesigner Erik Ljunggren

Mandag 25. oktober kl. 18.00 inviterer Vega Scene, Mer Film og NOPA til spesialvisning av GRITT.
  • til

Thor Joachim Haga leder samtale med komponist og lyddesigner Erik Ljunggren.

Se mer info her.

Se GRITT-traileren her.

Om filmen:
Noen ganger dukker det opp underfundige filmer som virkelig setter seg i kroppen, og som du bærer med deg i lang tid etterpå. Når de i tillegg er så kunstnerisk ambisiøse og kompromissløse som Itonje Søimer Guttormsens Gritt er det bare å ta av seg hatten og applaudere!

Filmen, som bygger videre på den kritikerroste kortfilmen Retrett, handler om kunstneren Gritt (briljant portrettert av Birgitte Larsen), en gang kjent som Gry-Jeanette. Hun var den som dro rett fra Romerike folkehøgskole til Hollywood for å søke lykken, men møtte veggen og måtte endre kurs. Nå, 17 år senere, er hun tilbake i Oslo.

Mens hennes tidligere studievenner har gjort karriere på landets teaterscener har Gritt et stort og radikalt kunstprosjekt hun brenner for å gjennomføre. Problemet er bare at svært få forstår visjonene hennes, og det skorter på både medhjelpere og økonomisk støtte. Et avslag fra Kulturrådet og bortfall av bosted gjør livssituasjonen ustabil, og bringer Gritt til Grusomhetens teater. Der tar hun bolig bak scenen, og begynner arbeidet med en egen forstilling som har som mål å overkjøre patriarkatet og begrave kapitalismen.

En filmfestival skal vise filmer som vekker sterke følelser, skaper undring og ikke minst utfordrer. Gritt har allerede konkurrert på festivaler som Rotterdam og Göteborg, og vi er stolte over å kunne presentere Søimer Guttormsens sterke debut under årets Oslo Pix.

(Omtale: Johanne Svendsen Rognlien // Oslo Pix)