Enkeltpersonforetak vs AS - NOPA
  • EN
  • Kalender 29

Enkeltpersonforetak vs AS

NOPA er stolte av å presentere det digitale interaktive foredraget "Enkeltpersonforetak vs AS" med moderator Stein Bjelland, Martin Vinje, Soina Loinsworth og Fred Gerhard Strand.
enk event
  • til

I timen om “Enkelpersonforetak vs AS” vil du få en generell innføring i foredeler og ulemper med å ha enkeltpersonforetak og AS. Det vil være tilpasset opphavervirksomheten og noe fra andre relevante virksomheter som musiker, artist og forfatter. I tillegg vil du kunne få relevant informasjon om TONO-problematikken knyttet til valg av selskapsform. I presentasjon av ulike caser fra opphaverne, vil du få innblikk i deres virksomhet og deres vurderinger for valg av selskapsform og utfordringer.

Program:

  • 2 min – Velkommen og om NOPA ved styreleder Ole Henrik Antonsen
  • 5 min – Introduksjon av foredragets tema og foredagsholdere ved moderator Stein Bjelland
  • 10 min – Fordeler og ulemper + TONO-problematikk ved regnskapsfører Fred Gerhard Strand
  • 10 min – Presentasjon av case ved Martin Vinje
  • 10 min – Presentasjon av case ved Soina Loinsworth
  • 20-30 min – Q&A

Det vil være mulig å sende inn spørsmål både i forkant og under arrangementet, enten direkte i arrangementet eller i feeden. Vi skal gjøre så godt vi kan å besvare alle relevante spørsmål som ikke har blitt besvart i foredragene.

—————————————-

Stein Bjelland, moderator

Stein Bjelland (Stavanger / New York) er president i musikkkonsulentselskapet Stein70000. Han er spesialisert i entreprenørskap og forretningsutvikling innen musikk, kunst og kultur. Han jobber med en lang rekke prosjekter i skjæringspunktet mellom kunst og penger. Har turnert verden rundt med Stavangerbandet The Getaway People. Stein har hatt og har mange styreverv, og har bl.a vært styreleder for Fond for lyd og bilde (FLB) i to perioder, er styreleder for Kunsthall Stavanger og sitter i styret til Stavanger Symfoniorkester.

 

Fred Gerhard Strand, regnskapsfører

Fred Gerhard Strand er autorisert regnskapsfører og jobber i Gerhard & Sønn, som han også startet for syv år siden. Fred har mange års erfaring fra kulturfeltet, hvor han jobber med aktører innen ‘hele’ kulturbransjen, fra små ENK til større AS.

 

Martin Vinje

Martin Vinje er frilansmusiker, produsent og låtskriver. Han har en bachelorgrad i jazzpiano fra Griegakademiet i Bergen, en halv mastergrad i cembalo og en stor forkjærlighet for synthesizere.

Etter endte studier jobbet han i 4 år som bandleder for den kjente pop-artisten Sigrid.

I 2019 flyttet han fra København til Oslo og for tiden jobber han mest i studio.

Martin skal presentere sin case der han hadde en enkeltpersonforetak, vurderte AS, men endte opp med å bli i enkeltpersonforetak.

 

Sonia Loinsworth

Sonia Loinsworth er sanger, komponist, kulturprodusent og seriegründer. Hun har etablert og drevet ni landsdekkende bedrifter og to ideelle organisasjoner.

Hun har en 30 år lang karriere bak seg som sanger med egenskrevet musikk og har reist Europa rundt med konserter, undervisning i sang og indre fordypning. Sonia har holdt over 3000 konserter for barn og voksne og driver i dag Barnas Musikkteater, som er Norges største tilbud av konserter og scenekunstforestillinger for barn.

Bedriftene og prosjektene hennes har mottatt støtte fra EU, alle de store fondene i Norge og mange av de mindre innenfor forskning, musikk og scenekunst, innovasjon, klima og miljø og økologi.

Sonia vil presentere sine case med ulike selskapsformer tilpasset de ulike virksomhetene hennes.