Kontordagen: Oslo - NOPA
  • EN
  • Kalender 23

Kontordagen: Oslo

14. november gjentar vi suksessen med Kontordagen. Meld deg på nå!
Kontordagen | Møst
Emilie Nicolas i samtale med Torgny Amdam på Kontordagen 2018. Foto: Nina Holtan
  • Torsdag 14. november 2019

Vi har de siste to årene fylt Kulturhuset med musikere, artister og låtskrivere som kan velge og vrake i minikurs, Q&As, individuelle veiledninger m.m. Vi gjentar suksessen i år og gir deg hele kontorjobben på en dag!

NOPA-medlemmer får rabattert pris på Kontordagen (50 kroner, inkludert lunsj). Vi gir også reisestøtte til medlemmer som bor over ti mil utenfor Oslo. Reiseskjema leveres i etterkant.

Påmelding: www.kontordagen.no

Du får blant annet lære mer om økonomi, trygd og sosiale rettigheter, karrieremuligheter, kontrakter, søknadsskriving juss og miljøvett for musikere.

Komponister og tekstforfattere kommer for å dele sin erfaring, og kunnskapsrike jurister, erfarne managere, etablerte plateselskaper og viktige musikkorganisasjoner og støtteordninger gir konkrete tips for hvordan du kan manøvrere deg mer smertefritt gjennom karrieren!

PROGRAM:

08:30 REGISTRERING åpner og kaffen er klar!

09:00 TRYGD OG RETTIGHETER FOR SELVSTENDIG NÆRINGSDRIVENDE (kurs og veiledning). Vi hopper rett i noe av det viktigste selvstendig næringsdrivende forholder seg til: trygd og rettigheter. Hva skjer når du blir syk, og hvor mye foreldrepenger har du rett på? Med Espen Eldøy, jurist i Creo.

10:00 MIN KARRIERE I TALL (foredrag)
TBA

10:00 MØT TONO OG GRAMO (foredrag og spørretime)
Hvordan kan du bruke TONO og Gramo på best mulig måte og hvordan fungerer det med tanke på jobbing i utlandet?Representanter fra de to av opphavsrettforvalterne forteller om hva organisasjonene kan tilby, og svarer spørsmål du måtte ha om opphavsrett, rapportering og utbetaling.

11:00 SØKNADSSKRIVING: Tips og triks i søknadsskriving (minikurs)
Artist og låtskriver Guro von Germeten gir deg tips og triks som kan være nyttige når du skriver søknad. Hva skal en prosjektbeskrivelse inneholde? Hvordan bør en CV se ut? Finnes det noen gode og universelle oppsett på budsjett?

11:00 PLATEKONTRAKTER (foredrag og veiledning)
Trond Brandal (forbundssekretær i Creo) og Julie Rynning (jurist i Creo) gjennomgår de vanligste typene av platekontrakter, og ser nærmere på hvilke utfordringer og muligheter disse inneholder for deg som er utøver og/eller mastereier. Etter kurset kan du booke individuell veiledning.

12:00 LUNSJ

13:00 MØT STØTTEORDNINGENE (speedmeetings)
Med lappetrekkingssystem kan du booke en 10-minutters veiledning med saksbehandlere fra et uttal støtteordninger: Music Norway, Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, GramArtfondet, Musikkfondene, NOPA Såkorn, Oslo Kommune, Musikkutstyrsordningen og Fond for Lyd og Bilde.

13:00 COACHING OG MEDITASJON SOM VERKTØY I MUSIKERLIVET (workshop)
Trommeslager, komponist og artist Øyunn, også kjent som Siv Øyunn Kjenstad, kommer til kontordagen for å snakke om viktigheten av å være på plass i seg selv i arbeidet med musikk.

13:00 MUSIKKFORLAG: Hva gjør de og hvordan kan de hjelpe deg i karrieren din? (foredrag og samtale)
Mia Hallesby fra GILT forteller om hvordan en musikkforlegger arbeider og hva hun gjør for sine låtskrivere. Deretter blir det samtale mellom henne og Kristoffer Lo om hvordan de jobber sammen for å styrke hans karriere. Presentert av Musikkforleggerne

14:00 GJENNOMGANG AV PUBLISHINGAVTALE (workshop)
Advokatfullmektig i GramArt Maren Skaskiewicz tar deg gjennom en publishingavtale i detalj. Du får kjenne på alle floker og fallgruver, og hvilke grep man bør ta for å unngå dem.

14:00 MUSIKKBRANSJENS MILJØVETTREGLER (samtale og workshop)
Hvordan opprettholde turnering og produksjon på en miljøvennlig måte? Hvilke grep kan og bør musikere, artister og låtskrivere ta for å jobbe mer miljøvennlig? Marte Wulff (artist, låtskriver og miljøforkjemper), generalsekretær i WWF og styremedlem i by:Larm Bård Vegar Solhjell og artist, musikkprodusent og låtskriver Juno Jensen skal dele sine erfaringer med å jobbe miljøvennlig og skal i samarbeid med publikum i salen komme frem til 10 konkrete miljøvettregler for musikere – kanskje blir dette årets viktigste dokument?

14:00 REGNSKAP: Hvordan fungerer Fiken regnskap? (minikurs)
Praktisk regnskapsføring med representanter fra Fiken Regnskap.

15:00 HJELP JEG ER ARTIST! Hvilken retning bør du ta og hva bør du unngå? (panel)
Jon Olav nøster opp i «do’s & dont’s» for dagens aspirerende artister sammen med et stjernelag av et panel: Charlotte Öqvist (ACT Entertainment, tidligere EMI Music Norway/Warner Music, Universal Music Norway og Little Big Sister), Yunus Daar (Nora Collective) og Guttorm Raa (Little Big Sister, tidligere Warner Music Norway).

16:00 Takk for i dag – kom og heng med oss i LAB!

16:00-19:00 Etterfest i LAB

Kontordagen for musikere, artister og låtskrivere 2019 arrangeres av NOPA, Creo, GramArt, by:Larm og MØST.