Jørund Fluge Samuelsen fikk nordisk musikkpris - NOPA
  • EN
  • Kalender 26

Jørund Fluge Samuelsen fikk nordisk musikkpris

Utdeling i Berlin — fikk Harpa-prisen for musikken til "Alle hater Johan".
til nettside – jørund harpa
Foto: Frank Michaelsen

— Jeg er litt skjelven, og veldig veldig rørt og glad. Det er viktig å nevne at jeg jobba med veldig flinke folk på innspillingen — venner som jeg har jobba med tidligere innenfor folkemusikken, virkelig folk fra a-laget, sier Jørund etter utdelingen på den nordiske ambassaden i Berlin.

— Nå skal jeg ta med denne hjem til Bøler, legger har raskt til.

Jørund sammen med de andre nominerte. Foto: Frank Michaelsen

Samuelsen vant HARPA Nordic Film Composers Award, som ble delt ut under Nordic Film Music Days i Berlin lørdag kveld.

Juryens begrunnelse: 

Komedie er en vanskelig sjanger å skrive filmmusikk til, men Jørund Fluge Samuelsen navigerer denne utfordringen på en dyktig måte. Hans musikk for ”Alle hater Johan” har en veldig tydelig stemme. Musikken tilfører filmen energi, den er morsom og lar seg blande perfekt inn i filmscenenes struktur. Jørunds musikk har virkelig en universell verdi ved seg.

Den tragikomiske filmens fortelling spenner over 70 år og implementerer forskjellige sjangre, stiler og land. Helheten som skapes av komposisjonene og instrumentvalgene som er gjort gjorde oss klar over at at vi hadde å gjøre med en veldig smart komponist. Og vi, juryen, gleder oss til å høre mer musikk fra Jørund Fluge Samuelsen i fremtiden.

Sitat fra filmens produsent Elisabeth Kvithyll:

Udiskutabelt originalt og oppfinnsomt, utelukkende basert på autentiske norske lydlandsskap – Jørunds filmmusikk kombinerer det komiske med det sentimentale. Hele teamet bak ”Alle hater Johan” er stolte av hans debut som filmkomponist og vi gleder oss til å følge hans videre arbeid.  

Les mer om Jørund her.

NOPA gratulerer!

Prisen ble delt ut på den nordiske ambassaden i Berlin. Foto: Frank Michaelsen

De andre nominere til HARPA Nordic Film Composers Award 2023:

DANMARK

Holy Spider, regisert av Ali Abbasi, musikk av Martin Dirkov.

FINLAND

Armotonta menoa – hoivatyön lauluja (Ruthless Times – Songs about care), dokumentar av Susanna Helke, musikk av Anna Mari Kähärä.

ISLAND

Skjálfti (Quake), av Tinna Hrafnsdóttir, musikk av Eðvarð Egilsson & Páll Ragnar Pálsson

SVERIGE

The Most Beautiful Boy in the World, dokumentar av Kristina Lindström & Kristian Petri, musikk av Anna von Hausswolff & Filip Leyman.