Ingrid Kindem er nytt æresmedlem i NOPA - NOPA
  • EN
  • Kalender 28

Ingrid Kindem er nytt æresmedlem i NOPA

Hennes arbeid har vært av stor betydning for skapere av musikk og sangtekst
IMG_7045b
Tidligere styreleder Ingrid Kindem er utnevnt til æresmedlem av NOPA. Foto: Frank Michaelsen

Under generalforsamlingen 26. mai ble tidligere styreleder Ingrid Kindem utnevnt som æresmedlem i NOPA.

Dette gis til personer i eller utenfor NOPA som «har gjort en mangeårig og særlig betydelig innsats for NOPA og norske komponister og tekstforfattere.»

Ingrid Kindem arbeidet først seks år som styremedlem og deretter seks år som styreleder i NOPA. Hun var i tillegg styreleder i TONO i perioden 2017-2020.

Kindem får overlevert NOPA-nålen og blomster av administrativ leder Tine Tangestuen og styreleder Ole Henrik Antonsen. Foto: Frank Michaelsen

Det er mange milepæler i Ingrids arbeid for musikkpolitikken. Det er likevel naturlig å trekke frem innsatsen for å få gjennom en ny, revidert åndsverklov. Som resultat av dette kom loven tilbake på «rett spor». Dette politiske arbeidet vil ha stor betydning for skapere av musikk og sangtekst i lang tid fremover.

Fra lansering av «Åndsverkloven 2018» under Arendalsuka. Foto: Marthe Vee

Som styreleder beskrives hun som faglig dyktig, engasjert og med evne til å gi kunnskap videre. Hun har også gjort en viktig innsats for inkludering og mangfold i NOPA. Viljen til å inkludere både yngre medlemmer, og flere kvinner har betydd mye for utviklingen av NOPAs medlemsmasse.

Ingrid har en lang karriere som komponist, og har laget musikk til flere barneplater, musikkspill og revyer. I tillegg har hun ledet ensembler i forbindelse med kulturutveksling med land i Asia, Afrika og Midt-Østen.

Vi gratulerer!

 

Se video under fra NOPAs generalforsamling. Per Skranglebein og Julian Sommerfelt aka Droolian fremfører en spesialskrevet hyllest til Ingrid. 

NOPAs æresmedlemmer gjennom tidene

Lars Martin Myhre

Ragnar Bjerkreim

Lill Øyen

Bendik Hofseth

Sigmund Groven

Sigurd Jansen

´Kjell Karlsen

Arne Bendiksen

Carsten Klouman

Alfred Ness

Robert Levin

Thorbjørn Egner