#hørnorsk med NOPA - NOPA
  • EN
  • Kalender 04

#hørnorsk med NOPA

Hvilken musikk inspirerer deg? Lag din egen liste med favorittlåter fra norske opphavere!
hørnorsk 2021
Foto: Ole Martin Halvorsen / Desiree Mattson

Fredag 16. april er det utdeling av Spellemannprisen. Som tidligere kan vi glede oss over et økt fokus på norsk musikk en hel uke.

Fra mandag 12. april til og med fredag 16. april vil NRK P1 spille kun norsk musikk hele døgnet! På fredagen gjør også alle de andre radiokanalene på NRK det samme.

Vi i NOPA vil bidra med videoer og dybdesaker om flere av de nominerte. Se oversikt over alle de nominerte på spellemann.no.

(Se flere videoer med spellemannsnominerte som forklarer tekstene sine på Facebooksiden vår)

Tidligere har vi presentert en rekke sjangerspillelister under hashtagen #hørnorsk. I år vil vi at dere skal lage lage spillelistene! Del på Facebook med hastagen #nopa og en av disse: #hørnorsk // #høyrnorsk // #goltelhsaemien (#hørsamisk)

For å sette dere i gang har to av NOPAs tillitsvalgte, Marte Eberson og Margaret Berger, laget hver sin liste. Eberson leder komiteen for statens kunstnerstipend og Berger er leder for NOPAs sakkyndige råd.

Vi bad dem samle den norske musikken som inspirerer dem mest akkurat nå. Vi har også bedt dem inkludere noe av sin egen musikk. God lytt!

Det begynner å bli lysere, så derfor har jeg laget en spilleliste med 10 norske favoritter som gir meg vårlige og dansbare vibber. Hell opp i noe godt i glasset, gyng i vei og enjoy!

Jeg slår et slag for all den kommersielle deilige musikken som jeg elsker, og som norske artister har blitt så utrolig bra på:

Del din #hørnorsk-spilleliste du også!