Hjelp! Skrivesperre! - NOPA
  • EN
  • Kalender 01

Hjelp! Skrivesperre!

Den 26. august ble det arrangert Musikkforum med tema "Skrivesperre!". Blant paneldeltagerne satt psykolog Kirsti Jareg, som nå har utbrodert temaet i sin spalte på psykologisk.no.

Musikkforum: Skrivesperre!
F.v. Torgny Amdam, Kirsti Jareg og Bjarte Breiteig. Foto: Lasse W. Fosshaug

Å nei! I innboksen ligger en e-post fra Pål Johan Karlsen, redaktøren i Psykologisk.no. Og jeg vet hvorfor, så jeg venter litt med å åpne den. Jeg vet hva det dreier seg om: En vennlig forespørsel om jeg har en ny spalte på lager.

Som leseren kanskje har forstått: Denne spalten handler om skrivesperre. Hva er det? Hvorfor får man skrivesperre? Kan skrivesperre være nyttig? Og finnes det tips for å takle dette fryktete fenomenet?

Interessen for skrivesperre våknet da jeg i sommer fikk en telefon fra Torgny Amdam i Musikkforum, et møtested for musikere, komponister og tekstforfattere. De skulle ha en temakveld om skrivesperre på Kulturhuset i Oslo, «og så dukket mitt navn opp», sa Torgny. Hm. Er det et bra eller dårlig tegn – å bli forbundet med skrivesperre? Uten å betenke meg takket jeg i alle fall ja til et oppdrag flere hundre meter utenfor komfortsonen: Å delta i et panel med forfatteren Bjarte Breiteig og artisten og låtskriveren Ingrid Olava. Rollen min var å bidra med psykologiske betraktninger om skrivesperre og trekke på egne erfaringer som sakprosaskribent.

Les hele innlegget på psykologisk.no