– I dag er vi utrolig glade og takknemlige - NOPA
  • EN
  • Kalender 03

– I dag er vi utrolig glade og takknemlige

Styreleder Ole Henrik Antonsen er fornøyd med nyheten om at musikkopphaverne får dekket de tapene de har lidd som følge av smittevernstiltak gjennom 2020!
Foto: Anne Valeur
Foto: Anne Valeur
Tillegg/endring 12. februar:
Pengene skal fordeles gjennom TONO, basert på historiske data. Nøyaktig hvordan er ennå ikke bestemt, først må dette opp i TONOs styre, deretter må det sannsynligvis godkjennes av Kulturdepartementet. 

 

Beløpet som kompenseres skulle i hovedsak normalt blitt utbetalt på septemberavregningen i 2021, og det er grunn til å tro at disse pengene senest kommer da.

 

NOPA vil informere alle våre medlemmer straks vi vet mer om dette. 
———

Kulturminister Abid Raja lanserte 3. febuar 2021 ordningen han først annonserte 20. november i fjor. Endelig er det bestemt at opphaverne får dekket tapene de har lidd i 2020.

I dag er vi utrolig glade og takknemlige, for dette har vi jobbet for helt siden 12. mars.

Ordningen har en ramme på 40 millioner og vil også gjelde vederlag fra GRAMO. Det er altså ikke enda besluttet hvordan pengene vil fordeles da dette ikke er vedtatt av TONOs styre enda. Her vil vi i NOPA holde dere oppdatert!

– De største tapene har vært på konsertområdet, men også kino, teater, revy og bakgrunnsmusikk er rammet. Ordningen Kulturdepartementet kommer med nå vil sørge for at TONOs medlemmer får 70% dekning for tapene som er forårsaket av smittevernstiltak i 2020. Vi kunne selvsagt ønsket oss 100%, men etter omstendighetene må vi si oss godt fornøyde.

Les vår kommentar: Komponister og tekstforfattere må også få ta del i koronapakkene (publisert på ballade.no 24. august 2020)

Jeg vil rette en stor takk til både kulturminister og øvrig politisk ledelse i Kulturdepartementet, og ikke minst embetsverket som har satt seg inn i opphavernes ofte kompliserte “lappeteppeøkonomi”.  Dette var en sårt tiltrengt opptur i en tid som er svært mørk for mange, sier Ole Henrik Antonsen, styreleder i NOPA.