Gjennomslag for NOPA! - NOPA
  • EN
  • Kalender 26

Gjennomslag for NOPA!

NOPAs 1. nestleder Samsaya Sampda Sharma blir med i utvalget som skal skrive norsk musikklivs første NOU.
Samsaya 44

NOPA er strålende fornøyde med å ha blitt hørt i denne saken! Gjennom kronikker og tv-besøk har styreleder Ole Henrik Antonsen kritisert sammensetningen av musikkutvalget som skal skrive Norges første NOU om musikklivet.

NOPA har tidligere kritisert utvalget

Mangelen på utvalgsmedlemmer med bakgrunn fra noen av musikkorganisasjonene har vært hovedpoenget i NOPAs kritikk. Følgende stod på trykk i Aftenposten denne måneden:

“I et land med seriøse organisasjoner for både låtskrivere, artister, plateselskaper, musikkforlag og managere, er det oppsiktsvekkende at det ikke er funnet plass til ett eneste utvalgsmedlem som representerer bredde i populærfeltet”, skriver Ole Henrik Antonsen 8. august. 

NOPAs styreleder på Dagsnytt 18 (10.8.2023)

NOPAs nestleder inn

Derfor er gleden stor når det blir kjent at NOPA er blitt hørt! NOPAs 1. nestleder Samsaya Sampda Sharma er nå blitt invitert inn i det viktige musikkutvalget. Med dette får man inn noe av den organisasjonskunnskapen som sårt trengs.

“Vi er strålende fornøyde med at vi er blitt hørt! Med det sagt, føler jeg med de som ikke er representert og synes det underlig at man ikke har plass til to-tre medlemmer til med bakgrunn fra artistorganisasjoner og plateselskaper”, sier Antonsen til Morgenbladet 24. august.

Takker for tilliten

«Jeg er veldig glad for at jeg får bidra i dette viktige arbeidet, selv om det er synd at det er Mira Thiruchelvam som ikke blir med. Hun er en drivende dyktig musiker og produsent som jeg hadde sett frem til å samarbeide med.», sier Samsaya Sampda Sharma.

«Jeg kjenner på ansvaret og håper mine 20 år med erfaring som artist, låtskriver, komponist med eget label og erfaringen som nestleder i NOPA vil bidra til å synliggjøre mulighetene og utfordringene i musikklivet. Takker for tilliten.», legger hun til.