Få gratis mentorveiledning - NOPA
  • EN
  • Kalender 15
Mentorordning front

Hvorfor ikke bruke tiden fremover til å få råd fra kollegaer eller lære noe nytt? Ut juni kutter vi egenandelen til mentorordningen, hvor du kan velge mellom 150 mentorer som passer akkurat ditt behov.

Som komponist, låtskriver og tekstforfatter kan du bruke en mentor på mange ulike måter – fra sparring om karrierevalg, inspirasjon til skriving eller hjelp til å skrive søknader. Mentorordningen kan kun brukes av NOPAs medlemmer.

Vi har inngått et samarbeid med Norsk Komponistforening, og har nå over 150 mentorer med ulik spisskompetanse – slik at du kan finne den mentoren som passer dine behov.

Se alle mentorene og søk om å delta i ordningen her.

Blant mentorene finner du blant annet:

Jeff Wasserman

Har arbeidet som låtskriver for mange norske artister i mer enn 37 år, blant annet Jonas Fjeld, Knut Reiersrud, Mighty Sam McClain, Silje Nergaard, Rita Eriksen & Delbert McClinton, Big Bang, Solveig Slettahjell, Sissel Kyrkjebø, Dance With A Stranger, Sanne Salomonsen og Anne Linnet. Han har bidratt med engelskspråklige sangtekster på mer enn 85 album.

I 2008 ble han Spellemanns-nominert i den nyopprettede klassen som årets tekstforfatter sammen med størrelser som Odd Børretzen og Bjørn Eidsvåg. Senest i 2016 fikk han TONOs prestisjetunge EDVARD-prisen for tekst. I tolv år har Jeff har kjørte kurset “Anatomi av en helhetlig sangtekst” med stor suksess på flere høyskoler, fagskoler og i regi av musikk organisasjoner. Selv om teorien bak en helhetlig tekst er det samme for både engelsk og norsk, er det klart at Wassermans kunnskap om sangtekst teori og at morsmålet hans, engelsk, har gjort han ettertraktet som foregragsgiver og kursleder.

Christine Hals

Christine jobber som filmkomponist og filmvokalist i Los Angeles og Hedmark/Troms. Har skrevet norrøn tekst og introduserte den norske lokketeknikken kauking eller kulning for Disney da hun lokket på snøen i Frozen og har også sunget på dataspill som League of Legends og Pode. Christine kan hjelpe deg med å introdusere deg til filmmusikkbransjen, vise hvordan du setter opp Logic for å skrive filmmusikk og hvordan man tenker/jobber som filmkomponist. Trenger du tips om hvordan man kan studere eller jobbe i USA, så er dette også noe Christine kan hjelpe med.

Les mer om Christine her.

Bendik Baksaas

Jeg er god på Ableton live 10 og modulærsynth. Jeg jobber mye med å framføre elektronisk musikk live, framføre musikk jeg har komponert på en leken måte og sy det sammen med spontane improvisasjoner. Jeg liker å være godt foreberedt og samtidig la settet være åpent nok til at det er risikabelt. På den måten legger jeg til rette for magiske øyeblikk der musikk jeg har brukt ukesvis på i studio sammenfaller med det hendene og ørene foretrekker der og da.

Malin Pettersen

Artist og låtskriver som også har drevet eget label. Gitt ut plater med eget materiale siden 2009, vunnet Spellemann, og turnert i inn- og utland siden 2005. Kan bidra med råd og hjelp til sosiale medier og markedsføring, strategi og målsettinger for virke, samt hjelp til å krystallisere og konkretisere ideer.

Sverre Indris Jones

Lang erfaring innen latinamerikansk musikk. Også erfaring med å skrive rytmiske sjangre for klassiske utøvere, samt å omarrangere fra en sjanger til en annen.