Erlend har skrevet årets klimalåt - NOPA
  • EN
  • Kalender 29

Erlend har skrevet årets klimalåt

– Jeg håper låten gjør at flere mennesker får lyst til å kjempe klimakampen.
Oda Berby_01
Kan musikk bidra i klimakampen? Foto: Oda Berby

250 bidrag ble sendt inn til klimalåtkonkurransen Etter oss. Vinneren, valgt av en jury bestående av blant andre Sigrid, Lars Vaular, Mari Boine og Halvdan Sivertsen, var 28 år gamle Erlend Kartvedt fra Bergen.

Om låten sier han: «’For jorden vår’ er en anerkjennelse av kjærligheten man har for jordkloden. Den handler også om utfordringene og kampen som menneskeheten møter i disse dager, og hvor vakkert det er når mennesker kjemper sammen for å gjøre verden til et bedre sted.»

Mr. Early er en fersk låtskriver og komponist, mest kjent som gitarist i Teddy and the Love Gang. Han har i flere år laget musikk som ingen andre enn Mr. Early har hørt – helt til nå.

initiativ fra nopa-medlem

Låtkonkurransen er initiert av NOPA-medlem Hanne Kolstø, som ønsket å gi komponistene, tekstforfatterne og musikerne en stemme i klimakampen. Etter oss er et samarbeid med Klimabrølet, en klimamarkering som holdes 30. august.

– Jeg håper at denne konkurransen vil føre til at enda flere engasjerer seg i markeringa ‘Klimabrølet’, slik at lederne våre forstår at nå må de gjøre noe, sier Kolstø.

spilles på klimabrølet

“For jorden vår” får sin livedebut på Øyafestivalen 9. august, etter en samtale om musikk som bidrag i klimakampen. Deretter blir den spilt under klimaprotesten i Oslo. NOPA har støttet låtnkurransen Etter oss.

Lytt til “For jorden vår” her: http://bit.ly/forjorden