brenn. vant NOPA-stipend - NOPA
  • EN
  • Kalender 27

brenn. vant NOPA-stipend

Ble overrasket med 25.000 kroner under by:Larm.
74050DF5-7B49-4F31-9F4D-3A2570AF31F5

brenn. fikk det første av tre NOPA-stipend som deles ut under by:Larm-festivalen i Oslo. Rett etter de hadde spilt konsert i Kulturkirken Jacob på torsdag, ble de overrasket med 25.000 kroner.

– Det er klisjé å si at det er en ære, men det er faktisk en ære, sier Rémy.

Det Oslo-baserte garagebandet har allerede rukket å høste lovord som «lyden av 2018» og turnere med Honningbarna. Duoen – Edvard Smith Save og Rémy Malcherè Pettersen – både skriver og produserer sine egne låter. Nå får de penger til å lage mer musikk.

Skal bidra til nyskaping

Dette er det sjette året NOPA-stipendet deles ut på by:Larm. Blant tidligere vinnere av stipendet finner vi suksesser som Aurora og Dagny.

– NOPA-stipendet er en måte å løfte frem de låtskriverne vi tror kommer til å prege musikklivet fremover, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, foreningen for komponister og tekstforfattere.

Årets jury består av Inge Bremnes, Mikhael Paskalev, Hanne Kolstø og Stine Andreassen.

– Nivået på norsk musikk om dagen er skyhøyt. Det har vært utfordrende, men også skikkelig gøy å finne ut ikke bare hvem som fortjener stipend mest, men også hvem som kan få mest bruk for det. Vi i juryen synes vi har kommet fram til en spennende og variert liste med låtskrivere og band som vi tror kan gjøre det bra fremover, sier Inge Bremnes, juryleder.

Juryens begrunnelse

Energien til brenn. traff oss rett i magen, og vi fikk lyst til å gjøre væpna revolusjon mot synthpopen.

De naivistiske innslagene i tekstene er et friskt pust, samtidig får vi inntrykk av at dette er et band som tar seg selv seriøst. Det er godt at brenn. representerer rocken i 2019. Låtene er velprodusert, men har en sterk følelse av DIY, som igjen vekker minner om råskapen hos norsk punk fra tidlig 80-tallet. Dette er åpenbart en duo som vet hva de driver med.

Juryen håper at brenn. ikke brenner opp prispengene, men finner noe bra å bruke de på. Vi brenner for at de skal komme seg opp og frem!