Arendalsuka 2023 - NOPA
  • EN
  • Kalender 04

Arendalsuka 2023

Les om NOPAs aktiviteter på Arendalsuka 2023!
nopa no svensja hahn
Foto: Frank Michaelsen

Arendalsuka (14.8 – 18.8) et av årets høydepunkter for alle som er engasjert i samfunnsdebatten. Rundt 1700 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år.

For NOPA har Arendalsuka blitt en stadig viktigere arena. I fjor satte vi dagsorden med å avholde en debatt om bruken av norsk musikk i Norge. I år ønsker vi å snakke om bruken av kunstig intelligens i skapelse av tekst og musikk. Er det for sent å få på plass et rammeverk?

Rammeverk for bruk av kunstig intelligens i skapelse av tekst og musikk – er det for sent?

Fra scenen får du ekspertinnlegg fra Morten Goodwin (professor i kunstig intelligens ved Universitetet i Agder), Erik Solheim (NRK-beta), Francisca Aas (jurist spesialisert i opphavsrett og EU-rett, jobber i musikkforlaget GILT).

Svenja Hahn, som har vært sentral i behandlingen av EUs AI Act i EU-parlamentet, vil gi et innblikk i dette arbeidet og sin analyse av hva EU foretar seg videre. Til slutt blir det samtale med norske politikere om mulige politiske løsninger.

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.

Arrangementet ble strømmet om du kan se det via vår Facebook-side.


Allerede på mandag kl. 13:15 bidrar NOPA i et panel under debatten “EØS-midlene, hva er gevinsten på norsk side?”. Det er NOPAs administrative leder Tine Tangestuen som sitter i panelet.


NOPA er engasjert i Kunstnernettverket som arrangerer «Kunstnarkår. Ny stortingsmelding og ny kulturlov» torsdag kl. 12.30. Her spør vi hvordan vi skal tolke det som står i stortingsmeldingen som tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen lanserte i juni.

Se opptak fra arrangementet her 

Etter denne debatten følger vi modellen fra fjoråret og følger opp med oppsummeringen «Kunstnernes dom». Her vil kunstnerne felle sin dom over politikernes argumenter i den foregående debatten.

Er du i Arendal? Kom på våre arrangementer og ta gjerne kontakt!