Arendalsuka 2022 - NOPA
  • EN
  • Kalender 04

Arendalsuka 2022

NOPA er aktive i Arendal gjennom hele uka. Styreleder Ole Henrik skriver litt om hva som skjer i løpet av uka.
Arendalsuka 2022 – SMB
Styreleder Ole Henrik Antonsen på scenen sammen med Larry Bringsjord (GramArt) under debattinnledning på Arendalsuka 2022.

I dag starter Arendalsuka, et av årets høydepunkter for alle som er engasjert i samfunnsdebatten. For NOPA har dette blitt en stadig viktigere arena, og i år arrangerer vi for første gang egen paneldebatt.

Sammen med Gramart, FONO og Musikkforleggerne spør vi: «Hvorfor hører vi stadig mindre norsk musikk når utlandet trykker den til sitt bryst?». Mange av våre medlemmer kjenner problemstillingen godt. Til tross for at Norge har noen få opphavere og artister som gjør det ekstremt bra, opplever det store flertall – også profilerte med suksess i konsertmarkedet – lite uttelling i strømmetjenestene. Tall IFPI samler inn globalt viser at Norge ligger dårligst an av alle land vi liker å sammenligne oss med. Det bør vi som nasjon selvsagt ikke være bekjent av, og NOPA foreslår derfor å sette inn tiltak som stimulerer til mer bruk av vår egen musikk. I debatten, som ledes av Stein Bjelland, utfordrer vi fire stortingspolitikere fra Familie- og kulturkomiteen på nettopp dette. Arrangementet strømmes på NOPAs facebookside torsdag kl 09:45.

NOPA, Musikkforleggerne, FONO og GramArt inviterer til debatt under Arendalsuka. Du vil kunne se dette live på Facebook.

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.

Allerede i ettermiddag skal jeg på scenen i Kulturrådets panel «Digitalisering av kunst og kultur: Mer tilgjengelighet eller økte forskjeller?». Dette arrangementet strømmes i Kulturrådets kanaler fra kl 15.00.

NOPA er engasjert i Kunstnernettverket som arrangerer «Sterkere tilbake! Hvordan styrke kunstens posisjon og kunstnernes virke» torsdag kl 12.00. Etter denne debatten som arrangeres i Bakgården flytter vi oss til Arendal Kunstforening og panelet «Kunstnernes dom». Der vil representanter fra de ulike kunstfeltene oppsummere hvordan de tolker det politikerne sa i debatten tidligere på dagen. Det er i utgangspunktet ikke planlagt strømming fra disse arrangementene, men det kan hende vi får til en «lofi-variant» – følg med i sosiale medier!

I tillegg til alle debatter er det mange kulturelle arrangementer gjennom uka. I programmet leser man at mange NOPA-medlemmer er i sving, så jeg håper vi får med oss litt av dette også!

Er du i Arendal?

Kom på våre arrangementer og ta gjerne kontakt!