Arbeidsboliger i Norge - NOPA
  • EN
  • Kalender 26

Fordypningsrommet Fleinvær

Fordypningsrommet Fleinvær er et utleiested som i utgangspunktet er formet for konsentrert arbeidsstid. Perioden kunstnere kan ta i bruk fordypningsrommene er fortrinnsvis oktober til januar. Det koster 10 000 NOK for en uke. Rabatt gis pr hode om oppholdet blir lengre eller om man kommer med gruppe.

Les mer

Leveld Kunstnartun

Leveld ligger midt i mellom Oslo og Bergen. Her kan alle organiserte kunstnere søke om gratis opphold. Et vilkår for de som får opphold er å formidle deler av et kunstnerisk prosjekt til lokalmiljøet. Arbeidsopphold blir utlyst to ganger i året.

Les mer

 

Tyrifjorden Kunstnervilla

Tyrifjorden kunstnervilla tilbyr studiogalleri med mulighet for overnatting. Ideelt for musikere, komponister, forfattere, filmskapere, skuespillere eller dansere.

Kunstnere med medlemskap i NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) vil bli prioritert. Studiogalleriet kan brukes hele døgnet. Tilgang på leie 365 dager i året.

Les mer

 

Sula kultur

Sula er en del av ytre øyrekke i Frøya kommune i Trøndelag. Boligen er for musikere, komponister og andre kunstnere. To kunstnere vil hvert årbli tildelt en måneds opphold. Søknadsfristen er 31 mai. Andre kunstnere er velkomne til å leie.

Les mer

Kvitbrakka

Boligen ligger i Berlevåg og tilbyr reisestøtte på 5000 NOK. Oppholdet kan vare fra 3 uker til 2 måneder.

Les mer

 

Lásságámmi

Kunstnerboligen var boligen til den samiske multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää. Boligen kan leies i korte og lange perioder.

Les mer

Arctic Culture Lab

Boligen i Finnmark skal oppmuntre og engasjere kunstnere til å skape kunst som reflekterer sårbarheten i den arktiske kulturen. Oppholdet som tilbys varer fra to til tre måneder.

Les mer

Kråkeslottet

Kunstnerboligen er et gammelt fiskeslakteri som ligger på senja. Leies ut til alle former for kunstnere om vinteren.

Les mer

 

 

Frida Hansens hus

Huset er plassert i Hillevåg bydel i Stavanger. Alle slags kunstnere er velkomne til å søke opphold.

For mer informasjon om leiligheten, søknadsskjema og praksis, ta kontakt med Rogaland kunstsenter direkte. Tlf. +47 51 59 97 60 eller post@​rogalandkunstsenter.no.

Kunstnerboliger på Utsira

Det finnes to kunstnerboliger på Utsira, en ved Utsira fyr og en på Bølgen ved Nordevågen.

Om sommeren (uke 25-34) er begge boligene brukt av kunstnere som får tildelt kunstneropphold av Rogaland Fylkeskommune. Ellers i året gir de kunstnere 50% rabatt på ukesopphold, og boligene blir leid ut hele året.

Les mer her

Har vi glemt noe? Send oss en epost til post@nopa.no hvis du har tips om flere boliger.