NOPA på Arendalsuka 2024 - NOPA
  • EN
  • Kalender 21

NOPA på Arendalsuka 2024

NOPA inviterer til debatt om DSM og KI på Arendalsuka. Sjekk full oversikt over arrangementer og paneldeltakelse her.
Arendalsuka 3 2024

I fjor arrangerte NOPA debatt på Arendalsuka om bruken av kunstig intelligens i skapelse av tekst og musikk. I år fortsetter vi fokuset på KIs inntog i musikkbransjen, i lys av det lenge varslede DSM-direktivet som er tenkt implementert i norsk lovverk i 2025.

NOPA er til stede på Arendalsuka, både som arrangør, medarrangør og medvirkende i panelsamtaler. Her finner du full oversikt over NOPAs aktiviteter under Arendalsuka:


Mandag 12. august

Createme, RITMO og NOPA: Teknologi i musikk: Venn eller fiende?

Tid: 19:40 – 20:20
Sted: UiA-teltet

Hvordan har teknologiske fremskritt formet musikkens landskap? I dette arrangementet, i regi av CreaTeME og RITMO, diskuterer panelet de potensielle utfordringene og mulighetene som følger med teknologiens inntog i musikkens verden.

NOPAs styreleder Ole Henrik Antonsen sitter i panelet, sammen med Daniel Nordgård (UiA), Hanne Kolstø (artist og forfatter), Anne Danielsen (RITMO) og Torun Eriksen (UiA).

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.


Onsdag 14. august

NOPA: Hva skal vi gjøre med DSM og KI?

Tid: 10:00 – 11:15
Sted: SMB-Norgeteltet i bakgården, Steenhuset

I fjor arrangerte NOPA debatt om bruken av kunstig intelligens i skapelse av tekst og musikk. I år fortsetter vi fokuset på KIs inntog i musikkbransjen, i lys av det lenge varslede DSM-direktivet, som er tenkt implementert i norsk lovverk i 2025.

Norge er tilsluttet Bern-konvensjonen, og har gjennom det et selvstendig ansvar om å vurdere alle lover som skal innføres. Det er konsensus i juridiske fagmiljøer om at DSM bryter den såkalte «tretrinnstesten», og at Norge med å innføre artikkel 4 i DSM altså bryter Bern-konvensjonen og med det utredningsinstruksen.

Kan norske myndigheter spille en rolle ovenfor EU, eller skal vi lydig gjennomføre et direktiv vi egentlig ikke har lov å innføre?

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.

MIR: Kultur som næring – vi ønsker oss svenske tilstander!

Tid: 14:00 – 15:00
Sted: Munken Bar & Scene, Munkegaten 4

De største internasjonale konsertene velger bort Norge som destinasjon, mens söta bror kan skilte med 178.000 publikummere i løpet av konsertene under Taylor Swifts Eras Tour. Minst 120.000 av dem var tilreisende.

Hva går den norske musikknæringen glipp av, og hvilke ringvirkninger mister vi muligheten til? Og hvorfor velger noen av de største norske artistene, produsentene og opphaverne å flagge ut sin virksomhet eller signere med selskaper i utlandet?

NOPA er medlem av MIR og medarrangør. NOPAs styremedlem Tom Hugo Hermansen sitter i panelet. Moderator er Tone Østerdal (Music Norway)

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.

 

 


Torsdag 15. august

Kunstnernettverket: Den store kunstnerdebatten

Tid: 10:00 – 11:00
Sted: Bakgården

Kunstnernettverket består av 19 landsdekkende kunstnerorganisasjoner. I den tradisjonelle debatten i Bakgården kommer Stortingspolitikere for å snakke om den videre kursen for kunstnerpolitikken etter Kunstnarkår.

Styreleder Ole Henrik Antonsen er debattleder.

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.

Deloitte: Kan KI gi deg gåsehud?

Tid: 12:00 – 12:50
Sted: Deloitte-teltet, Kirkebakken 5

«Jeg tror ikke på den kunst som ikke har tvunget seg frem ved menneskets trang til å åpne sitt hjerte.

All kunst, litteratur og musikk, må være frembrakt av ens hjerteblod. Kunsten er ens hjerteblod», skrev Munch i sin dagbok. Hvor går skillet mellom hva som er ekte når kunstig intelligens inntar kunst, næringsliv og musikk? Og kan KI gi deg gåsehud?

Medvirkende: Ole Henrik Antonsen (NOPA, TONO) og Bjørn Erik Lie (Munchmuseet)

Gå hit for å lese mer om arrangementet på Arendalsukas nettsider.