Kor og korps - NOPA
  • EN
  • Kalender 27

Nyskrevet musikk til kor, korps og orkester følger samme satser som andre sjangre, og her kan en ta utgangspunkt i veiledende honorarsatser fra NOPA og Norsk Komponistforening.

I mange tilfeller ønsker kor og korps arrangerte versjoner av allerede eksisterende låter og verk, og da følger en arrangørsatsene som finnes i samme dokument.

Komponisthonorar 2022

Rapportering

Offentlig fremførelse av musikk av et kor, korps eller orkester må rapporteres til TONO slik at rettighetshaveren kan motta godtgjørelse. TONO forvalter retten til offentlig fremføring av beskyttede musikkverk, og samler inn godtgjørelse for dette på vegne av komponister, arrangører, tekstforfattere, oversettere, arvinger og musikkforlag.

Dersom et område er tilgjengelig for allmenheten, blir arrangementet regnet som en offentlig fremføring, og du må innhente en avtale fra TONO. Dette gjelder ikke bare om du tar betalt i form av billettsalg, men også om det er en gratiskonsert.

Ensembler som er medlem av en interesseorganisasjon med en TONO-avtale (for eksempel Norsk korforbund eller Norges Musikkorpsforbund), må fortsatt rapportere til TONO hvilken musikk som brukes, men interesseorganisasjonen tar seg av betalingen gjennom sine rammeavtaler.

Rammeavtaler og regelverk for musikkrapportering

En oversikt over hva som inngår i rammeavtalene som Norsk Musikkråd har inngått med TONO finnes på sidene til Norsk Musikkråd. De har også laget en god veiledningsside til bruk for kor og korps der rammeavtalene og regelverk blir presentert. Denne siden finner du her.