9 grader nord til Havna-seminaret - NOPA
  • EN
  • Kalender 31

9 grader nord til Havna-seminaret

Spiller minikonsert med ferskt materiale.

9 grader nettside

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila flamenco, jazz og karnatisk musikk.

De slapp sitt debutalbum 29. november, og 14. januar kommer de til Havna-seminaret for å spille minikonsert med det nye materialet. Med instrumenter som bambusfløyte og cajon ønsker 9 grader nord å ta Havna-deltakerne med på en musikalsk reise nærmere instinktene. Visjonen er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere fremmede toner.

Visjonen er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere fremmede toner. Deres eksentriske og særegne musikkstil har truffet hjem hos publikummere og kritikere. De har høstet lovord og blitt invitert med på spennende samarbeid med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Trygdekontoret på NRK hvor de tolket Jokke og Valentinerne.

Min metode med Mira Thiruchelvam

I tillegg får vi foredraget «Min metode», hvor musikkprodusent, komponist og musiker i bandet, Mira Thiruchelvam, fortelle om hvordan hun lager musikk.

Mira Thiruchelvam har hovedsakelig bakgrunn fra karnatisk klassisk musikk men eksperimenterer også med flere andre musikksjangre. I tillegg til å være selvlært musiker, har hun lang erfaring med å jobbe som bandinstruktør og fløytelærer. Hun er også en musiker med kreativ innflytelse i det flerkulturelle prosjektet fargespill. De siste årene har hun gjort en del frilans som karnatisk fløytist og har samarbeidet med profesjonelle karnatiske instrumentalister fra India.