Musikkforum på by:Larm

SYNGE PÅ NORSK ELLER ENGELSK?
Med Geir Zahl (Kaizers Orchestra), Silja Sol, Frithjof Hungnes (Propeller Recordings), og Jonas Holst (Universal Music Publishing Scandinavia)

  • Torsdag 5. mars 2015

På Kulturhuset under by:Larm, torsdag 5. mars kl. 19.30. Gratis inngang.

«Jeg har vært misunnelig på jazzmusikere jeg kjenner som plutselig skal avgårde til Tokyo eller Istanbul på en eller annen festival». Dette uttaler Lars Lillo-Stenberg i en sak på trykk i det nyeste nummeret av tidsskriftet Fanfare. Han har banet vei for en ny generasjon av artister der mange velger tekster på norsk. by:Larm hadde i fjor rekordmange norskspråklige artister på festivalen. Noen vil mene at norsk på norsk aldri har vært bedre, men internasjonalt har ikke så mange bemerket seg (med visse hederlige unntak). Hva er fordelene og ulempene ved å synge på norsk? Sett at låta og teksten er bra: Er det ikke mer offensivt å synge på engelsk? Hva veier egentlig tyngst: Norsk på norsk som suksessoppskrift på hjemmebane eller muligheten for å kommunisere med en større krets av musikkinteresserte utenfor lille Norge? Er det egenlig snakk om en enten-eller-problemstilling, og hvordan er dette for artister fra resten av Skandinavia?

Velkommen til en debatt om musikk som identitet, eksport, og som noe kulturelt relevant. Ordstyrer: Torgny Amdam. Denne utgaven av Musikkforum er et samarbeid med tidsskriftet FANFARE. Dessuten: Vi spanderer fiskesuppe!

Del

Kalender

Se hele kalenderen

Nordisk kulturfond
2. mai

Søknadsfrister

Fra hjemmesiden: Nordisk Kulturfond støtter et fornyet og dynamisk kunst- og kulturliv …


Les mer

Fond for utøvende kunstnere
3. mai

Søknadsfrister

FFUK gir støtte til profesjonelle utøvende kunstnere som er bosatt og hovedsakelig har …


Les mer

Såkornmidler fra NOPA
15. mai

Søknadsfrister

NOPAs medlemmer kan søke om såkornmidler til opphaverrelatert arbeid og reise. Disse mi…


Les mer
Tilbake til toppen