NOPA-akademi: hardware & software - NOPA
  • EN
  • Kalender 14
Design uten navn (3)

Kurset er todelt, hvor første dag vil dreie seg om hardware og andre dag om software. Hver dag deles inn i to bolker: en teoretisk bolk som inneholder seks korte foredrag over to timer, og en praktisk bolk, hvor deltakerne blir delt inn i mindre grupper og får mulighet til å prate med foredragsholderne og teste utstyret de har snakket om. 

Kurset holdes 25. og 26. oktober, og er lagt til Høyskolen Kristiania (Christian Kroghs gate 32) i Oslo.

Plassene er forbeholdt NOPA-medlemmer og studenter ved Høyskolen i Kristiania. Det er gratis å delta. Medlemmer som bor ti mil utenfor Oslo får dekket reisekostnader. Reiseskjema leveres i etterkant.

Målet er at deltakerne får to engasjerende dager med inspirerende foredrag og samtaler med profesjonelle produsenter og lyd-eksperter. Det vil være 12 ulike foredragsholdere til sammen – seks hver dag. I årets programkomité har vi fått hjelp av NOPA-medlemmene Juno Jensen og Vetle Junker.

Her er de første to foredragsholder som NOPA røper.

Carmen Villain

Carmen Villain’s produksjoner og musikk er farget av å eksperimentere med lyd, melodi og teknikk, og består av et flettverk av fløyte, feltopptak, synther, piano, trommesamples, zither og modulære lyder. Hun er albumaktuell med albumet ‘Both Lines Will Be Blue’ som nylig ble sluppet på Smalltown Supersound, en7-spors instrumental samling av kosmiske utflukter, med drypp av fourth world, avant-dub, og ambient. Platen følger hennes Spellemannsnominerte Infinite Avenue fra 2017, samt debuten ´Sleeper´ fra 2013. Hun har også sluppet en rekke EP’er og remix 12″ samt gjort bestillingsverk for Ultima Festivalen og Ny Musikk’s Only Connect.

 

Emil Nikolaisen

Den Norske produsenten, låtskriveren og multi-insrumentalisten Emil Nikolaisen har arbeidet med artister som Paul Epworth, Todd Rundgren, Tønes, Lindstrøm, A Place To Bury Strangers, Brian Jonestown Massacre og Årabrot. Han arbeider innenfor et bredt musikalsk spekter hvolt alt i mellom hardcore, pop og psykedelisk musikk er hjemmebane. Nikolaisens produksjoner er preget av analogt utstyr og vi holde foredrag under “hardware”-dagen. 

 

Arrangementet er lagt til Westerdals og vil finne sted 25. og 26. oktober. 

Meld deg på her!