Hvem synes du fortjener Prøysenprisene?

Nå kan du være med på å bestemme hvem som skal få Prøysenprisene – ved å nominere den kandidaten du synes fortjener det mest.

Prøysenprisene er opprettet til ære for dikteren, forfatteren og sangeren Alf Prøysen, og det er NOPA og Libris som deler ut prisene.

Send inn ditt forslag med en kort begrunnelse til sekretær Hogne Moe innen 23. september – hogne.moe@ringsaker.kommune.no.

Juryen består av fire personer oppnevnt av NOPA og Libris, og årets jury er: Trygve Skaug, Frida Ånnevik, Lisa Aisato.

Prisene deles ut på konserten Prøysen til byen i Kulturkirken Jacob i Oslo 23. november.

 

Prøysenprisen

Prøysenprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

Teskjekjerringprisen

Teskjekjerringprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen, men med spesiell vektlegging på virksomhet rettet mot barn. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

Alf Prøysens ærespris

Juryen kan beslutte å dele ut Alf Prøysens Ærespris for langt og fortjenestefullt virke innen for de samme områdene som dekkes av de to andre prisene. Det er opp til juryen å bestemme om denne prisen skal deles ut.

Du kan se alle de tidligere vinnerne av Prøysenprisene her.

Del dette innlegget

Tilbake til toppen