Såkornmidler fra NOPA

NOPAs medlemmer kan søke om såkornmidler til opphaverrelatert arbeid og reise. Disse midlene skal bidra til at det blir lagd mer musikk og tekst av foreningens medlemmer, og at det nye norske repertoaret blir fremført og bevart for ettertiden.

 • Onsdag 15. februar 2017
 • Mandag 15. mai 2017
 • Fredag 15. september 2017
 • Arbeidsstipend gis i hovedsak til medlemmers opphavsvirksomhet som komponering, arrangering/bearbeiding og skriving av tekst samt til tilrettelegging av noter og tekst for publisering.
 • Reisestøtte i forbindelse med opphavsvirksomhet eller fremføring av egne verk.
 • Kriterier:
  • Komponisten eller tekstforfatteren må selv stå som søker
  • Det skal søkes om et konkret beløp
  • En tildeling vil bli sett i lys av søkerens bevilgninger de siste årene. Øverste tak for enkelttildeling er kr. 40 000,- og det er ikke mulig å motta mer enn kr. 60 000,- over en tre års periode.

Siden konkurransen er stor er det stadig viktigere at søknadene er overbevisende og at det kommer tydelig frem at søkeren har konkrete planer for bruk av tilskuddet. En konkret prosjektbeskrivelse som innebærer for eksempel planlagt dato for utgivelse/fremføring, dokumentasjon på påbegynt arbeid, budsjett for prosjektet, konkret tidfesting av når prosjektet starter og slutter, vedlagt påbegynt låtmateriale eller en konkret fremdriftsplan, er elementer som vil kunne styrke din søknad. Husk også alltid å presentere en oppsummert versjon av CVen din, og ikke anta at Sakkyndig Råd kjenner deg og din karriere fra før.

NOPA har laget en veiledningsvideo for skriving av søknader der man kan hente en del tips om hvordan søknaden blir bedre. Den kan du se her.

Søknadsskjema finner du her

Del

Kalender

Se hele kalenderen

Bestillings­verk og produksjonsstøtte
2. desember

Søknadsfrister

Fra og med søknadsfristen 2. desember er ordningen for bestillingsverk utvidet til også…


Les mer

NOPAs tekst- og musikkpris
31. desember

Søknadsfrister

Alle kan nominere kandidater til NOPAs- tekst og musikkpriser, men verket må være laget…


Les mer

Kardemommestipendet
31. desember

Søknadsfrister

Kardemommestipendet er en gave fra Egner-familien, og gis som en er påskjønnelse for ar…


Les mer
Tilbake til toppen